Republika Srpska / BiH Vijesti

Što je IDDEEA poništila tender?

Nakon što je IDDEEA poništila tender za izgradnju zgrade Agencije u Banjaluci, uslijedile su žalbe prijavljenih izvođača Kancelariji za razmatranje žalbi BiH koja je ocijenila da su opravdane i da je IDDEAA prekršila zakon.

Na poništenje postupka javne nabavke izgradnje zgrade Agencije žalila se firma „ITC“ Zenica. Žalbu je uputila i grupa izvođača „HERC-GRADNJA“ Bileća, „Sector Security“ Banjaluka i „HIT ING“ Banjaluka.

Uvidom u dokumentaciju i dokaze, Kancelarija za razmatranje žalbi je utvrdila da IDDEEA nije pravilno i potpuno utvrdila činjenično stanje, te da je počinila niz povreda u provođenju postupka.

Naloženo je da Agencija ponovi radnje postupka u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i nalogom i uputama Komisije, te da donese novu odluku.

Zgrada za koju je bio raspisan tender trebalo bi da bude izgrađena na lokaciji bivše kasarne Trapisti u Banjaluci, a procijenjena vrijednost izgradnje je 13,9 miliona KM bez PDV-a, odnosno 16,3 miliona sa PDV-om. Lokaciju na kojoj će biti izgrađena zgrada IDDEEA na 99 godina dala je Republika Srpska.

Podsjećamo, IDDEEA je u novembru poništila tender za izbor izvođača koji će graditi zgradu Agencije, jer nijedna od pet pristiglih ponuda nije bila prihvatljiva, objavio je tada portal CAPITAL.

Na tender IDDEEA, koji je raspisan još krajem avgusta, stigle su ponude pet grupa ponuđača, od kojih je jedna odbačena jer ponuđač nije dostavio tražene dokaze, dok su ostale četiri odbačene jer ponuđači nisu ispunili sve tražene stavke i iskazali cijene.

Grad Banjaluka je 2014. izdala građevinsku dozvolu za izgradnju objekta. Dozvola je važila tri godine, ali IDDEEA u tom roku nije izabrala izvođača radova. Važenje građevinske dozvole produženo je na još tri godine, odnosno do kraja 2020. godine.

(Capital)

Related posts

Drugovići: Muškarac poginuo nakon slijetanja sa puta

Maja

U centru Štokholma eksplodirao autobus

Vlado

Ubistvo u Njemačkoj, gradonačelnik pod zaštitom policije

Vlado

Ostavite komentar